Air Cruiser

2190€

1950€

Општи информации

AIR CRUISER e првиот шатор на Wild Land со конструкција од воздушни цевки и механизам на надувување. Отварањето и складирањето е иновативно и брзо со целосна безбедност при транспорт. Направен е во форма на мини куќичка со одличен висински простор од 145 см кој ќе ви даде неверојатно чувство на удобност и пространост. Двата прозорци со завеса на кровот ќе ви овозможат одличен ноќен поглед кон ѕвезденото небо за целосно опуштање и уживање.
Со Air Cruiser повеќе нема да имате проблеми поврзани со:

• Многу долгото време за поставување како што е случајот со традиционалниот шатор;
• Грижата околу прицврстувањето на подот и можноста дали ќе испадне прицврстеното додека одмарате во него
• Непријатниот под за спиење
• Протекувањето на водата низ подот за време на пороен дожд.

КАРАКТЕРИСТИКИ

• Внатрешни димензии: 210 x 135 x145 cm
• Димензии на затворен шатор: 149 x 108 x 30cm
• Тежина на шаторот: 62 кг.
• Капацитет: 2-3 лица
• Ниво 7 на издржнивост од ветар и дожд (15m/s)
• Вградена пумпа за воздух за да нема потреба од дополнителен простор за складирање на истата;
• Пумпата за воздух е без батерии со напојување од запалката на автомобилот;
• Воздушната цевка е со 5-слојна заштита, отпорна на удари, гребење и оштетување
• На надворешната страна има 2 броја на џебни торби за чевли;
• Патентираниот дизајн со двојна настрешница ја намалува отпорноста на ветерот и е одличен за заштита од дожд;
• Простран внатрешен простор со висина од 1,45 m за целосна удобност
• Два прозорци на покривот со завеса за одличен ноќен поглед
• Одлична вентилација со големи мрежести врати, прозорци и отвори за воздух
• Лесен и компактен дизајн
• Ултра долга LED светлосна лента со затемнување за да се создаде пријатна светлосна атмосфера.

 

Спецификации

Inner tent size

210x135cmx145cm(83x53x57in)

Packing size

149x108x30cm(59x43x12in)

Net Weight

42.5kg(94lbs)(ladder excluded)

Capacity

2-3 persons

Gross Weight

87kg(191lbs)

Cover

Heavy duty 600D polyoxford with PVC coating, PU5000mm, WR

Base

Aluminum frame

Wall

280G rip-stop polycotton PU coated 2000mm, WR

Floor

210D polyoxford PU coated 3000mm, WR

Mattress

Skin-friendly thermal mattress cover with 5cm high density foam mattress

Frame

Air tube, Alu. telescopic ladder

Sleeping Capacity