LITE CRUISER

Lite Cruiser кровниот шатор за 2 лица е најлесниот кровен шатор на пазарот со само 34 килограми. Тој е идеален за сите типови на возила од најмали до најголеми.

Со Lite Cruiser ќе добиете кровен шатор кој ќе одговара дури и на најмалите автомобили.

Кровниот шатор Lite Cruiser е лесен за поставување и пакување за кој ќе ви бидат потребни само неколку минути.

Удобниот душек од мемори пена е со висока густина, со дебелина од 5 cm, и со термичка обвивка со патент за да се овозможи лесно отстранување на обвивката за перење.

 

 • Внатрешни димензии: 212 x 120 x 95 cm
 • Димензии на затворен шатор: 127 x 110 x 32 cm
 • Тежина на шаторот: 34 кг
 • Капацитет: 1-2 лица

NORMANDY AUTO

NORMANDY AUTO e модел со меко куќиште и едноставен и удобен дизајн.
Хидрауличниот систем за отворање го прави шаторот да биде подготвен за помалку од една минута.
Големите прозорци од сите страни ќе ви овозможуваат да уживате во заоѓањето на сонцето, будењето со поглед кон некој врв, море, река…, едноставно да ја почувствувате природата со целосната нејзина убавина. Тој еден од најтенките кровни шатори со вкупна висина кога е затворен, до 28 см, така што нема да морате да се грижите за бучавата додека возите. Исто така внатре има џебови за лични предмети, а дополнителните отвори за вентилација овозможуваат циркулација на воздухот и спречуваат кондензација.

 

 • Внатрешни димензии 200 x 140 x 75/120cm
 • Димензии на затворен шатор: 212 х 152 х 28 см
 • Тежина на шаторот: 56 кг.
 • Капацитет: 2-3 лица

AIR CRUISER

AIR CRUISER e првиот шатор на Wild Land со конструкција од воздушни цевки и механизам на надувување. Отварањето и складирањето е иновативно и брзо со целосна безбедност при транспорт . Направен е во форма на мини куќичка со одличен висински простор од 145 см кој ќе ви даде неверојатно чувство на удобност и пространост. Двата прозорци со завеса на кровот ќе ви овозможат одличен ноќен поглед кон ѕвезденото небо за целосно опуштање и уживање.

 

• Внатрешни димензии: 210 x 135 x145 cm
• Димензии на затворен шатор: 149 x 108 x 30cm
• Тежина на шаторот: 62 кг.
• Капацитет: 2-3 лица

DESERT CRUISER

Кровниот шатор Desert Cruiser 140 е еден од најпопуларните кровни шатори ширум свето со тврда обвивка која возможува поголема сигурност . Патентираните столбови од алуминиумски воздушни амортизери овозможуваат кровниот шатор да се постави или затвари за само 60 секунди. Големиот отвор на влезот и големите странични прозорци ќе ви овозможат будење со прекрасен поглед. Осветлувањето со LED лентата ќе ви овозможи пријатна атмосвера во вечерните часови, а душекот од мемори пена со висока густина ќе ви овозможи удобност во спиењето.
Desert Cruiser на кровот има 2 алуминиумски шипки кои овозможуваат да се стави дополнителна опрема како велосипеди, кајак, кану за целосно ужување во природата.

 

 • Внатрешни димензии : 200 x 140 x 120/90 cm
 • Димензии на затворен шатор: 220 x 150 x 18 cm
 • Тежина на шаторот : 63 кг.
 • Капацитет:  1-2 лица

WILD CRUISER 250

Искусете ја слободата што ја нуди кровниот шатор Wild Cruiser 250 со импресивен капацитет и видливост од 360 степени. Идеален е за семејства и групи кои сакаат да уживаат во флексибилноста на кампувањето со автомобили. Wild Cruiser е направен од рамка од алуминиумска легура со висока цврстина која е лесна за подигнување за својата големина.
Големите прозорци, голем преден отвор и светларници создаваат отворен и удобен простор за живеење/спиење кој му дава целосна светлина на внатрешниот простор, нудејќи видливост од 360 степени. Прозорците имаат мрежести делови за да ги задржат инсектите надвор додека одржуваат добра вентилација. Душекот со висока пена е удобен и мек. Внатрешните и надворешните организациски џебови и висечките точки помагаат шаторот да биде уреден.

 • Внатрешни димензии : 250 x 200 x110 cm
 • Димензии на затворен шатор: 219 x 136 x 36 cm
 • Тежина на шаторот : 78 кг.
 • Капацитет: 4-6 лица

VOYAGER PRO 160

Кровниот шатор со тврда обвивка Voyager Pro 160 лесно се расклопува со што се обезбедува пространа внатрешност со димензии 230 x 160 x 110 cm и е погоден за семејство од 3-4 лица.
Надворешноста на шаторот е изработена со користење на патентирана ткаенина со висока хидроизолација за заштита во сите временски услови и високи перформанси на воздушна пропустливост со што се избегнува влага и кондензација внатре во шаторот.
Карактеристично за овој кровен шатор е големата внатрешна пространост и панорамски поглед од 360°, удобен душек од мемори пена со висока густина од 50 мм , големи внатрешни џебови за складирање, одлична LED светлосна лента, торби за чевли, цврста алуминиумска телескопска скала, 2 дополнителни потпорни столбови…

Одличен е за големо семејство и друштво.

 

 • Внатрешни димензии : 230 x 160 x 110 cm
 • Димензии на затворен шатор: 187 х 140 х   29 cm
 • Тежина на шаторот : 60 кг (вклучувајќи ja скалата)
 • Капацитет: 3-4 лица

VOYAGER PRO 250

Кровниот шатор со тврда обвивка Voyager Pro 250 лесно се расклопува со што се обезбедува пространа внатрешност со димензии 230 x 200 x 120 cm и е погоден за семејство од 4-5 лица.
Надворешноста на шаторот е изработена со користење на патентирана ткаенина со висока хидроизолација за заштита во сите временски услови и високи перформанси на воздушна пропустливост со што се избегнува влага и кондензација внатре во шаторот.
Карактеристично за овој кровен шатор е големата внатрешна пространост и панорамски поглед од 360°, удобен душек од мемори пена со висока густина од 50 мм , големи внатрешни џебови за складирање, одлична LED светлосна лента, торби за чевли, цврста алуминиумска телескопска скала, 2 дополнителни потпорни столбови…
Одличен е за големо семејство и друштво.

 • Внатрешни димензии : 230 x 200 x 120 cm
 • Димензии на затворен шатор: 227 x 140 x 29 cm
 • Тежина на шаторот : 76 кг.
 • Капацитет: 4-5 лица